Una esquerda ardent en una Barcelona glaçada

 

comunicat

Sabem que els mossos tenen  previst  desallotjar-nos  de la Rimaia aquesta nit.  Davant del desallotjament “sorpresa” nosaltres farem una Resistència “sorpresa”.  Aquest edifici no és un espai qualsevol, és memòria viva col·lectiva de la Barcelona rebel i popular,  dels barris que s’organitzen i es defensen,  del Nosaltres que planta cara i no es deixa trepitjar.

Fa vuit mesos vam entrar a l’Espai Comunal la  Rimaia arran  de  tot el  que  ens  va provocar  la mort  del  nostre estimat amic i company de  tantes  lluites,  Pablo Molano. Necessitàvem retrobar-nos, compartir la tristesa, la  ràbia i les ganes de viure  per alçar-nos de nou.  La mort té  això, té  el  poder de remoure-ho tot,  des de les entranyes: potser ens estàvem conformant massa en la resignada gestió de la misèria que és la vida a la metròpoli.

Ara, un cop més, el propietari, Santiago Cardete, ens vol fer fora d’un  edifici que porta buit 25 anys. Una vegada més ens desallotgen amb la legalitat.  Aquella  que no és més que la conxorxa entre institucions,  “forces zombis”,  jutges,  policies que posen la propietat privada al centre i per damunt de qualsevol  altre  consideració.  Però nosaltres impugnem  la  legalitat.  Fem una crida a reapropiar-nos de la Rimaia de manera comuna.  Ja és l’hora d’obrir  un conflicte polític al respecte. Un edifici de luxe abandonat, buit, que mai ha estat utilitzat més enllà de les  6  vegades que ha estat ocupat. Així doncs, assenyalem el propietari,  així com  als governants d’aquesta ciutat, col·laboradors d’aquesta impunitat i del model econòmic que deixa via lliure als especuladors i lladres.

No pot ser que 4 grups, 4 famílies, 4 bancs controlin amb mà  de ferro el 90 % de la propietat del terra  on vivim. Les  llars on vivim i habitem  són nostres  tot i que    un paper  digui  que  són dels bancs.  Així  ens estan exigint el sacrifici de la nostra intel·ligència, dels nostres afectes i amor, del nostre temps, de la nostra energia.  I sí, ens revoltem contra això.  Nosaltres treballem per col·lectivitzar, vivim per estimar, resistim  per ressonar, lluitem per trobar una sortida a la catàstrofe que som  nosaltres mateixes  en la vida que se’ns imposa.

Ara és l’hora del Poder Popular, de defensar un espai d’autonomia i de llibertat i  de  potència col·lectives. No som tu, jo o elles, som NOSALTRES.  Aquelles que no tenim nom, que som invisibles però,  que quan ens trobem,  som capaces de fer  coses  impensables.

Durant aquest temps hem sumat molt. La Rimaieta ha començat a caminar, petits i grans hem descobert què és viure d’una altra manera. Els Joves de Sant Antoni hi han fet seu el local, començant a tenir les seves primeres nits sols fora de casa dels pares . També Mujeres Pa’lante  –  amb  qui la mort del Pablo ens ha apropat tant  –  dones migrants  que s’organitzen i es formen per tal d’incrementar la seva potència;  i Las Oscuras, un jove col·lectiu  decolonial  que ens qüestiona des del nostre privilegi, la nostra blanquitud  i l’horror al mig de la nostra civilització. Un horror latent dia a dia,  en la persecució als venedors ambulants i en l’existència mateixa dels CIEs.  Solidaritat total amb dels nostres companys en vaga de fam al CIE de Zona Franca.

Juntes habitem aquesta esquerda ardent, aprenent les unes de les altres.

I no perdrem RES, ja hem guanyat un temps preciós, hem compartit un viatge sense moure’ns de lloc,  ben  a prop, comunalitzant  el nostre dia a dia,  els seus afectes i els seus anhels,  decidint  lluitar per  on  i com  volíem viure.  Aquests  moments d’excepcionalitat  existeixen  aquí i demà, a la Rimaia o als nous espais que siguem capaces de crear.

Va per tu Pablo!
Va per totes les precàries que sobreviuen en aquesta ciutat podrida
Va per totes les que han lluitat, lluiten i lluitaran per una vida digna
Avui ens plantem  aquí, amb  la serena alegria  de saber
que Juntes ho podem Tot!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s